Januari2009-galleri

Publicerad 2010-01-30 19:47:06 i Fotografier

Copyright Hannah Larsson 
Inlägget skulle ha publiceras igår eftermiddags men blogg.se krånglade hela tiden så blev nu istället.


Nu finns januari's album ute i galleriet. :) Jag vet att januari har en dag kvar, imorgon innan det blir februari, men planerar inte att fotografera så fixade ihop galleriet nu. Det har ju inte knäppts så jättemycket bilder denna månad men jag fick ihop 29st bilder i alla fall. Dock har några lagts ut i bloggen innan så jag tror ni sett några, sedan är vissa också från min projektblogg - men några är nya åtminstone! Om ni undrar vilken favoriten är från detta album så är det bilden ovan, tycker den är otroligt fräck (ser ni vad den liknar?) ;o

Klicka dig in här eller genom galleriet.
Säg gärna vad ni tycker också!

Cayennepeppar.se

trettiondejanuaritvåtusentio

Publicerad 2010-01-30 15:09:34 i Fotografier

Copyright Hannah Larsson 
Copyright Hannah Larsson 

Nu ska jag klicka hem en förstoring på en bild, den kommer bli stor och ska få hänga i mitt rum sedan när ramen är köpt. :) Ramen är 100x70cm så bilden blir ju rätt stor. Nu undrar ni säkert vilken bild? Det får ni se när den hänger på väggen. Tror det kan bli riktigt fint faktiskt.  


Cayennepeppar.se

gleh gilverT

Publicerad 2010-01-29 21:27:22 i Foto - djur

Copyright Hannah Larsson 

Nu är objektivet inskickat, så får hoppas det kommer tillbaka snart annars blir jag sur! :P
Då lovar jag er bombningar så att ni knappt överlever alla bilder, detni.

Tills vidare får ni ha en underbar helg!
Love ♥

Cayennepeppar.se

Tjockis-vovvar? :)

Publicerad 2010-01-27 18:32:21 i Hundarna C

Copyright Hannah Larsson 

Jag har gått & skaffat mig ett par tjocka vovvar nu de senaste tror jag… Sist vi vägde dem så stod Cayennes våg på 3 559 gram & Cinnamons på 3 853 gram. :) Mamma vägde dem igår & gissa vilka vovvar som blivit runda.

Cayenne väger nu 3 720 gram & Cinnamon 4 030 gram!

Nämen Cinnamon, nu får du allt dra ned på allt det goda.



Cayennepeppar.se

Ridlektion

Publicerad 2010-01-26 16:09:17 i Hannah Larsson

Copyright Hannah Larsson 

Tänkte bara uppdatera snabbt & säga att jag har ridit idag. :D Fyra stycken från min klass, inklusive mig får nämligen rida nu varje tisdag fram till sportlovet (4 gånger till alltså). Förra gången, fega som vi är tittade vi bara på när de andra två red men denna gång bestämde vi oss för att rida.

Vi skulle rida på ponnysar för vi var den "perfekta storleken" för dem. ;) Haha, jag trodde vi skulle rida på små ponnysar så blev lite förvånad när jag såg två stora ponnysar. Men det gick faktiskt väldigt bra (ramlade inte ens av, STOLT) & det var jättekul. Trodde först jag inte skulle klara av det för hästen jag red verkade så sur på mig i början, trodde jag skulle bli sparkad. :P När jag skulle krafsa hovarna fick jag hjälp av min klasskompis då, men Shy (som hästen hette) ville inte det så Shy tryckte in henne i hörnet av boxen & bara höll på. Så då fick en annan komma & hjälpa till, så det gick tillslut. Sedan när jag kom upp på henne gick det jättebra. :) Fick kommentaren av ridläraren att jag hade "Cowboy instinkter", hmm…? ;)

Ska rida henne nästa tisdag också, ska bli jätteroligt. :D Funderar faktiskt på att börja rida nu trots hästallergi, men vem orkar bry sig? Inte jaaag. Det kan inte stoppa mig inte! :)

Tänkte bara skriva vad jag haft för mig idag & plugga lite nu. Pluggade konstant från halv två till klockan 18.00 igår så hann med en del & lite arbeten av det som gjordes förra veckan som försvann är nu återställt, trots att det var lite jobbigt. :) Om ni undrar över bilden ovan är det en liten redigering på en bild jag tog i somras som jag lägger upp i brist på andra bilder.

Erkänn att det blev en fantastiskt fin glad sol!


Cayennepeppar.se

Inbrott

Publicerad 2010-01-25 12:19:50 i Blandat

Copyright Hannah Larsson 

Med min otur är detta inte så extremt konstigt, men ändå. ;)

De har varit inbrott i mitt klassrum under helgen, de bröt sig in & tog alla datorerna. De hade även passat på att sparka in mitt skåp (så det är helt sönder) & sno mitt usb-minne (weird!) där jag har alla mina datorskrivna arbeten, både från 7an & nu från 8an. Hade skrivit väldigt många saker förra veckan i skolan som ännu inte var utskrivna för skrivaren i skolan var trasig… Varför just mina grejer? Det fanns liksom andras saker överallt… ?

Antar att det är min vanliga extrema otur som visar sig. Vi fick i alla fall sluta 11.00 för att det är glas överallt, så det var ju skönt. Sedan har det även brunnit för någon vecka sen i vårat klassrum (granen brann upp, ojsan) så de håller på att måla om & lägga om golv & allt. Haha, ni kan ju gissa om det var lite kaos.

Jahapp. Då var det väl bara att börja om från början & skriva om allt man skrev förra veckan då, vilket var rätt så mycket. SUCK!!! Det tråkiga är att de sätter betygen främst med det jag skrev på datorn & jag blev nöjd över de jag fått ihop. Undra vilka inbrottstjuvar som sitter & läser mina noveller just nu på de stulna datorerna? XD

Tror inte det blir så mycket mer skrivet idag för dagen kommer ängnas åt att skriva, skriva & skriva. Vill skriva om allt jag skrev under förra veckan, för tråkigt om man får sämre betyg bara för allt arbete försvann nu. Ska sörja mig igenom dagen & plugga till prov, göra läxor & försöka återställa mitt arbete. ;D Men först ska jag äta lunch, hoho!

Hur ska jag överleva denna hemska dag? Sedan är det en måndag också, extra hemskt!


Cayennepeppar.se

Designat lite idag

Publicerad 2010-01-24 19:13:18 i Designer

Copyright Hannah Larsson 

Idag var ju Ingela (uppfödaren) här som jag skrev tidigare idag. :) Mamma hjälpte henne att bygga upp hennes hemsida lite då, med en ny layout. I september när vi var på hundklubben fotade jag ju alla vovvarna på prispallen & den bilden blev nu header till Ingelas hemsida. :) Dock en lite tillfällig header jag satte & fixade ihop, eftersom våra vovvar är med där så ska jag sen när jag får tillbaka (eller köper ett helt nytt) 50mm så ska jag åka & fota bara hennes hundar till headern. :)

Men tyckte den blev lite gullig med huvuderna uppstickande sådär, hihi.
Här kan ni se den! Hemsidan är inte riktigt klar men headern går att se just nu. Ingen direkt superavancerad eller så allt men kanske lite roligt att se ändå för er bakom datorskärmarna?

Jisses! Nu ska jag inte blogga mera, 5e uppdateringen nu vilket är extremt mycket just nu för att vara mig. ;) Nu ska jag äta mitt godis (vindruvor, mumma!) & se på någon film! Vi hörs! ♥



*bilden är i lite dålig kvalite för att den är väldigt inzoomad
& bilden ovan är i hemsk kvalitet då den är roterad. ;)


Cayennepeppar.se

Motsatsen till färgglatt & sommar

Publicerad 2010-01-24 18:51:39 i Fotografier

Copyright Hannah Larsson 
Copyright Hannah Larsson 
Copyright Hannah Larsson 

Tre bilder till bjuder jag på! :) Mittenbilden på min lilla moder som jag fotade den 6e januari i år, när vi var i Glashyttan & fotade. Den vart lite gullig tycker jag.

Värst vad jag bloggar idag då, haha… Gottgör lite för all denna dåliga uppdateringen, men sanningen är att inte en enda bild har blivit knäppt på ett ganska bra tag. Men ni anar inte vad jag saknar mitt 50mm f/1.8, det borde faktiskt vara förbjudet för en fotonörd som mig att vara utan ett sådant under mer än en dag! ;)

Nu tänkte jag se på film & äta godis (vindruvor). Jag har lyckats hålla mitt godislöfte hyfsat bra. Bara en vardag som jag & min kompis skulle se en skräckfilm då är godis ett måste (hennes idé, hoho). Då kan man ju inte avstå, ellerhur?


Cayennepeppar.se

Har man turen med sig?

Publicerad 2010-01-24 16:44:09 i Blandat

Jag klickade runt lite på internet nyss & hittade denna tävling hos Julia Berg då man kan vinna en goodiebag som är värd över 10 000 kronor. :) Jag har aldrig någonsin i hela mitt liv vunnit något så jag hoppas på lite tur nu, skulle vara hemskt roligt att vinna något någongång! Skulle vara grymt roligt om jag vann detta. Någongång måste ju vara den första, right?

Jag brukar aldrig blogga om tävlingar såhär i min blogg men nu tänkte jag göra ett undantag, hoppas ni inte har något emot det.


Om man vinner goodiebagen får man detta:

Från Voodolls: 4 stycken voodolls
Från Wear design: En fin, hjärtformad
halsbandsklocka 
Från Fotosonic: Ett kamerastativ som går att fästa på det mesta
FrånEasewhite: Två paket med 
tandblekning
Från Smalslips: En snygg klocka 
Från Amors pilar: Massagestaven
Ina Purple, det vattenbaserade glidmedlet Eros Aqua och desinfektionsrengöringen Invit hygiene. (amorspilar.se är en erotikbutik på nätet som säljer sexleksaker)
Från Jholmtshirt: Två stycken valfria t-shirts
Från Juvelia smycken: Ett valfritt namnarmband eller namnsmycke
Från Wild outdoor lifeVäst i valfri storlek från Pinewood
Från My heart: Spelet "52 magiska veckor
Från Sunny coco: ett antal tigerbalsam och parfymoljor
Från L8nyberg: En mineralfoundation
Från Importklader: Två
hotpants i spets, en röd och en svart
Från Swefox: Ett
set med matchande armband och klocka
Från Bagatoo: En snygg resväska i svart, rosa eller blå
Från A&I Design: Virvar Jacquard
handduk och tre paradishanddukar i orange, grön och lila
Från Styleimport: En optisk pekfingermus till datorn
Från Caruso: ett svart, vackert litet
smyckeskrin med trollsländelås
Från Partyprylar: Spelet "
sanning eller konsekvens"
Från Disdou: 3 stycken mössor
Från Wellnessproducts: en swissdepil - hårborttagning utan smärta
Från Ecozoom: En t-shirt i valfri färg och storlek
Från Minmusli: 2 x 100 presentkort på müsli samt plåtburkar
Från Thaliahalsa: En
huvudmassör 
Från Webstrumpor: Ett par stay ups och tre par strumpor
Från Goldwell: Ultra volume schampo och balsam (mina favoriter!) samt hårsprayerna Sparkling fix och Magic finish
Från Önskefoto: En egen canvastavla, 20x30 cm
Från I+m naturkosmetik: Body refresh grapefruit - body lotion + shower gel & Hydro-Performance Facial Tonic + Day Creme.
Från Calas: ett par örhängen i äkta silver och bergskristall
Från ELF: 4 ögonskuggor (mina favoriter!)
Från Jeanettes naturtvål: en tvål med doft av granatäpple
Från Vekk: en mild liquid Soap, en anti acne creame, en instant pore minimizer, en anti acne soft mask




Cayennepeppar.se

Helgens roligheter

Publicerad 2010-01-24 13:11:44 i Blandat

Copyright Hannah Larsson 
Copyright Hannah Larsson 
Copyright Hannah Larsson 

Igår var jag & shoppade hela eftermiddagen i SKHLM. Vi kom hem vid halv tio ungefär, så då hann jag inte blogga heller i fall att ni undrar vad jag hade för mig igår. :) Hittade lite fina grejer faktiskt, blev nöjd över mina köp. Idag ska det även beställas hem lite saker från GinaTricot, affären stängde nämligen fem minuter efter vi kom in i affären igår så hann knappt titta på någonting. ;) Efter det åkte vi & åt på Heron, tänkte även se på bio - New moon men den började halv tio & vi var klara vid åtta så då var det ingen idé att sitta där & vänta så länge. :P

Idag är inget speciellt planerat. Ingela, uppfödaren är dock här just nu så tänkte inte skriva så mycket mera för tillfället. :) Jag hoppas ni haft en finfin helg hittills & att den fortsätter så!

Vad har ni haft för er? ♥

Cayennepeppar.se

Helglycka

Publicerad 2010-01-22 07:44:38 i Blandat

Copyright Hannah Larsson 

 

Flera har undrat nu hur Cayenne mår efter kramperna han hade i lördags så tänkte ta & skriva lite nu, för har inte hunnit svara på alla kommentarer & gästboksinlägg ännu. Cayenne mår som vanligt nu, han är pigg & glad och springer runt & busar så kramperna han hade påverkade honom inte utan det var bara under den tiden när han krampade, vilket verkligen är skönt ändå! Tänk om det skulle sitta i & han aldrig skulle bli Cayenne igen. Huva!

Det har blivit väldigt dålig uppdatering då all tid går till skolan, vovvarna eller att ha kul. Datorn är lite där vid sidan av mest. ;D Hoppas ni stannar kvar i alla fall, det kommer nog inte bli daglig uppdatering varje dag men lite så när jag hinner & har något att skriva om. :) Bara som det måste vara ibland.

Fotandet har kommit lite åt sidan också då jag verkligen tröttnat på kitobjektivet och telezoomet. Mamma har nu ringt & kollat om mitt 50mm f1.8 kan lagas, han som mamma fick prata med trodde inte det kunde gå på garantin men vi ska ändå skicka in den och kolla. Jag vill verkligen ha det men vill helst av allt inte betala 1200kr igen. ;)

Ha nu en trevlig helg! Nu springer jag till skolan sedan ska jag njuta av fredagen!



Cayennepeppar.se

Uppdatering om Cayenne

Publicerad 2010-01-18 20:33:28 i Cayenne

Copyright Hannah Larsson 

Tack för alla era svar om epilepsi-inlägget allihopa, var mycket bra att veta allt ni skrev! ♥ 
De flesta tyckte att det lät som epilepsi, både som haft & känt hundar som har det. Cinnamon's helsyster (dock inte kullsyster), går i samma agilitykurs som Cayenne & hon hade fått epilepsi hon med tyvärr. Matten sa att man inte kunde göra något åt det utan om man åkte in till veterinären så kunde de inget göra förutom att "utesluta" allt annat & sedan bara säga att hunden har ep, utan att undersöka, ta tester eller så. Sally, vovven fick heller ingen medicinering för det. Vilket jag tycker lät väldigt konstigt för har läst om ep nu på nätet & där står det att hunden ska få medicin om den har epilepsi, vilket även några av er sa.

Mamma ska ringa & höra med veterinären imorgon om vi måste komma in med honom… Jag hoppas verkligen inte att Cayenne har epilepsi nu. Håll tummarna!


Cayennepeppar.se

Sanna's nya layout

Publicerad 2010-01-18 20:14:45 i Designer

Sannas layout 

Jag brukar ju ibland göra designer till andra personer än mig själv & igår satte jag mig & trixade & fixade lite med Sannas layout, hon hade nämligen frågat om jag ville göra en ny till henne då hon hade en jullayout nu på sin blogg. :) Såklart att jag ville det så igår satt jag & höll på lite & en stund senare var den klar. Jag blev faktiskt väldigt nöjd måste jag säga, tyckte känslan blev väldigt vintrig & mysig. Sanna verkade också gilla den, vilket jag såklart hoppas att hon gör. :D

Hoppas ni också tycker om det, och tycker det är roligt att se mina designer.

Jag fick en frågan för ett tag sedan att göra en hemsida till en också, vilket jag ville försöka mig på. Gud vad svårt att göra hemsidor till andra personer måste jag medge, speciellt grunden också. ;) Blir aldrig som jag vill, allt ska bara krångla till sig. Nu tänkte jag försöka klura ut hur jag ska göra hemsidan för måste snart bli klar med den & sedan tänkte jag plugga lite till prov jag har. Hej så länge!

Cayennepeppar.se

Epilepsi-anfall?

Publicerad 2010-01-17 16:09:20 i Cayenne

Copyright Hannah Larsson 

Kände för att skriva lite granna nu… Igår kväll ramlade Cayenne ihop & krampade. Detta har även hänt innan, en gång. Igår låg han & krampade i ungefär en halvtimme, han bara låg där & skakade & kunde knappt röra sig & såg väldigt rädd ut. Cinnamon fick gå ut med min bror en stund medans Cayenne krampade & när de kom hem skällde Cayenne på dem & försökte resa på sig upp för att gå & hälsa på dem (som han alltid gör) men kunde inte resa sig. Han ville inte heller ha godis vi försökt ge honom innan men när Cinnamon kom hem blev han piggare & skulle ha sitt tuggben. Han slutade krampa för en stund & gick iväg med sitt tuggben & la sig på sin lilla kudde men när han kom dit krampade han igen, i tassen. Han lufte upp sin högra tassen så högt han kunde av kramperna innan han sedan ramlade ihop. Hans öga "försvann" också för en stund, pga av kramperna.

Gud vad läskigt det var! Förra gången han krampade var jag i skolan så då slapp jag ju se honom när han krampade, men denna gång fick jag ju det! Funderar nu på om det kan vara epilepsi kan har? :S Fast mamma, som såg när han började krampa igår sa att han endast krampade i benen. Cayenne får inte skrämma mig mera sådär! :( Känner ni någon hund som har epilepsi, låter detta som om Cayenne har det…?

Stackars, älskade lilla Calundis.

Cayennepeppar.se

Pausar lite

Publicerad 2010-01-12 19:20:24 i Blandat

Fotograf: Hannah Larsson | kopiering förbjuden enligt lag 

Pausar lite, i bloggen i alla fall. Verkligheten finns fortfarande & rullar på lika fort som alltid. :)

Ta hand om er tills nästa gång! ♥


Cayennepeppar.se

Sista dagen

Publicerad 2010-01-11 12:53:27 i Fotografier

Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 

Var nyss ute & fotograferade i solskenet, fick några kort jag kanske bjuder på senare. :) Nu får ni bara se en bild att titta på. ;) Tänkte inte skriva mera utan bara lägga in en liten bild. Nu ska jag gå & sörja över att detta är sista dagen på lovet, buhu…

Skriver mer senare, om jag överlever sorgen. :)


Cayennepeppar.se

Två-åringen

Publicerad 2010-01-10 17:15:57 i Cinnamon

Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 

Cinnamon bugar & bockar för alla snälla grattis han fick igår. :) Jag tror att han fick en mysig födelsedag med massvis av godis, bus & sånt skoj. :) Cayenne fick faktiskt också vara med, han skulle ju följt med mamma på kursen men eftersom det var -19° ute på morgonen fick han stanna hemma. Idag är det dock fortsättning på den kursen, så idag fick han följa med. :)

Åh, på tisdag börjar skolan… Jag som trodde den började på torsdag så nu fick jag ett kortare lov, haha. Har inte så mycket mera att skriva nu utan tänkte gå & hitta på någonting nu de sista utan mitt lov. Det som plötsligt blev mycket kortare. ;) 

Glöm förresten inte. :)

Cayennepeppar.se

Någon fyller två idag! ♥

Publicerad 2010-01-09 00:13:18 i Gratulerar

 

Idag fyller min älskade Cinnamon 2 år! En av de absolut skönaste hundarna jag någonsin mött alltså! :) Tiden med honom hos oss har varit otroligt mysig & han har gett oss mycket skratt! Här bredvid är en liten bild från mars 2008, då han kom till oss. 8 veckor gammal, kan man bli sötare? Min lilla skithund, tänk vad tiden kan gå & att ett litet matvrak kan äta sig så stor på bara 2 år. ;) Datorn krashade i april med alla valpbilder på Cinnamon, men ska försöka hitta några flera bilder senare att visa er, tills vidare kan ni ju njuta denna bilden på världens sötaste här bredvid när han tuggar på sitt lilla ben. :) Det absolut första tuggbenet han åt & det blev absolut succé direkt!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN PLIMPAPLOMP! Idag ska du minsann få massor av godis, tårta, bus, mys, tuggben… ja, allt du någonsin har drömt om! Bara få vara för dig själv hela dagen med lilla mig & få slippa den där andra korven idag (Cayenne är nämligen på kurs med mamma hela dagen). Man kan aldrig vara sur på dig för något du gör eller alla saker du snor & biter i mer än en sekund, för du är en underbar filur du! Min sötaste två-åring! ♥ ♥ ♥


Cayennepeppar.se

Projekt 365-sidan

Publicerad 2010-01-08 20:40:24 i Blandat

 

Jag valde efter ett tags funderingar att göra en ny sida till detta projekt, verkade mycket bättre så blir inte det så plottrigt på denna. :) Tror det blir kanon faktiskt! Jag har byggt upp en liten blogg till min projekt-365 sida nu & har lagt upp några bilder nu eftersom jag är 8 dagar sen & man lägger in en bild om dagen i vanliga fall då. Jag har tänk ha den inne på hemsidan som jag har med bloggen & allt annat också, om ni förstår hur jag menar. Tror att det blir bra. Gjorde den stilren & med en enkel-text header så fokusen blir på fotona, för det är ju vad det ska vara. Det känns faktiskt väldigt roligt & har redan kommit på roliga ideér till foton. Här måste man ha lite hjälp av sin kreaktivitét & det har jag tagit hjälp av. :) Det kommer bli daglig uppdatering där inne så om du vill går det att prenumerera på den också.

Jag tror att det kommer bli 348 roliga kommande dagar! :D Nu ska jag sluta babbla & låta er bestämma vad ni tycker; glöm inte heller bort att det går att skriva där inne med.

MITT 365-PROJEKT!



Cayennepeppar.se

Funderingar

Publicerad 2010-01-08 14:26:12 i Blandat

 Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag

Jag tänkte börja projekt-365. Jag är 8 dagar sen men vad gör det? :) Tror utmaningen blir rolig faktiskt & kanske utvecklas mera under detta år tack vare det, om jag överlever hela året vill säga. Nu kommer vi till det krångliga; ska jag starta en ny blogg för projekt-365 eller ska jag ha det på denna blogg också? Vad tror ni blir bäst? Jag är väldigt tveksam med att ha två bloggar men samtidigt kanske det blir lite förstört att göra det på denna blogg men samtidigt kanske det även blir för mycket att ha både två bloggar & en hemsida…

Öppen för tankar & åsikter. :) 


Cayennepeppar.se

One year

Publicerad 2010-01-08 13:40:14 i Gratulerar

Foto: Annica björklund | annicapunkt.se 
Foto: Annica björklund | annicapunkt.se 
Foto: Annica björklund | annicapunkt.se 

Fotograf: Annica björklund | bilder på mig som mamma fotade i onsdags.


Idag fyller min älskade kamera 1 år. För ett år sedan fick den sitt hem. ;) Jag hade sparat ihop till den med egna pengar & det var så himla roligt att äntligen få en systemkamera, speciellt när man skrapat ihop tusenlapparna helt själv! Jag har utvecklats något enormt med kameran i handen på ett år & det är ju det viktigaste. :) Nu måste alla hurra & gratta den tycker jag! :D

Jag ♥ fotografera!
Det är något jag verkligen brinner för!

Cayennepeppar.se

Cinnamon ♥ Flappy

Publicerad 2010-01-07 14:01:05 i Blandat

Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 

Vi alla behöver en slappdag ibland så nu har jag bestämt att idag är det min lilla slappdag. Åtminstone är inget inplanerat att göra idag så jag tänkte ha lite filmmaraton & mysa med hundarna… Men godis är ajabaja för endast godis en gång i veckan nu år 2010. ;) 2 dagar kvar tills jag får äta massor av godis, haha jag har varit jätteduktig eller vad säger ni! Jag får alltså äta godis 52 gånger om året, jag tror att jag kan överleva med det. :) Lalalala…

På bild ovan kan ni se min galna lilla älskling medans han mördar Flappy. Haha, dra inte förhastade slutsater nu att det är jag som döpt leksaken, för den heter verkligen så - det står på den. :) Han riktigt älskar Flappy, undra bara om kärleken är besvarad så som den leksaken får stå ut med att fara omkring & bli biten i?


Cayennepeppar.se

Åtta svartvita

Publicerad 2010-01-06 22:14:25 i Fotografier

Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 

Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 
Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 
Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 
Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 
Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 
Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 

Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 

Jag & mamma tog oss en tur (med bilen) till Glashyttan idag med kamerorna. :) Hundarna fick stanna hemma för det var så kallt, det har varit upp mot -18,4 ute nu! Hemskt kallt! :O Jag hade mina tjockaste vantar, ändå kunde jag inte känna mina fingrar efter ett tag, det har nog aldrig hänt förut, haha! Här är i alla fall 8 svartvita bilder som jag gillade mest från idag. Tycker oftast svartvit gör sig bäst i sådana här snöbelagda naturbilder. :) Min favoritbild är den 3e om ni är nyfikna på det. Tyckte skiftingarna i färgerna & mönstret vart fräckt.

Nu tänkte jag inte skriva mer utan kanske ta mig en liten (cinnamon-)bulle mamma & jag bakade idag sedan transportera mig till en annan helt underbar värld… med andra ord: jag ska läsa en bok. Haha!

Cayennepeppar.se

Den lilla bombningen

Publicerad 2010-01-05 23:54:22 i Cinnamon

Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 
Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 
Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 
Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 
Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 
Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 
Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag

Det blev faktiskt inte så många bilder som jag trodde, men 7st är ju nästan en bildbomb va? :) Jag gillar verkligen ljuset i dessa bilder, tycker det blev så mysigt! Är ledsen om några bilder ovan är lite oskarpa eller så, men mitt telezoom gillar att leva i sin egna lilla skärpa-värld oftast förstår ni… ;) Vilken jag blir lite trött på.

Nu ska jag läsa Eclipse & sen sova hade jag tänkt, ny dag imorgon & nya skojigheter! :D
Vilken av bilderna ovan är förresten din favorit? Personligen gillar jag 1a, 4e & sista bilden (lika svårt att bara välja en bild som vanligt).

SOV GOTT! ♥


Cayennepeppar.se

Otroligt fint

Publicerad 2010-01-05 15:27:57 i Fotografier

Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 

Ljuset var otroligt fint när jag var ute med Cinnamon på en långpromenad i skogen tidigare idag! Bjuder på en liten bild nu, håller ni inte med om att ljuset var så fint? :) Sen så vinglade det små snöflingor lungt ned från himlen också, nästan magiskt vackert var det! :D Jag tror ni kan vänta er en bildbomb sedan, så om ni är nyfikna håll utkik!

Nu ska jag se en skräckfilm så tänkte inte skriva så mycket mera just nu…  
Grattis till alla Hanna(h):or idag förresten, inklusive mig då såklart! :)


Cayennepeppar.se

APRIL IS DONE| 102

Publicerad 2010-01-05 00:30:59 i Fotografier

Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 

Nu äntligen kommer det 3e månadsalbumet ut i galleriet! :D Aprilbilderna blev alldeles nyss klara & uppladdade på hemsidan. :) Rekordmånga, haha! 102 stycken nya bilder finns nu ute i galleriet, vissa jag ens aldrig lagt upp i bloggen heller. Så klicka dig in i galleriet & titta vettja. Skriv gärna även en rad eller två om vad du tycker om dem.

En av mina favoriter från detta album är helt klart den första bilden där inne, blev kär i den när jag såg den (förstoring nästa?). Har inte lagt märke till den innan när jag tog den utan såg den först nu konstigt nog. Den ovan är också en liten färgstark bild jag tycker om därifrån, kika in så får ni se alla hundratvå stycken! Nya huggormsbilder finns det också där, spännande va?

*notera att alla bilder är ©-skyddade & förbjudna enligt lag att kopiera



Cayennepeppar.se

Svanen fotad från ovan

Publicerad 2010-01-04 13:23:16 i Foto - djur

Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 

Godmorgon! :) Jag vaknade nyss… jag som tänkt gå upp vid nio & gå ut på en mysig långpromenad. Haha, får göra det nu istället. Vet ni förresten något konstigt? :o Jag har inte fotat 2010's första bilder ännu, förutom det precis efter tolvslaget på fyrverkerierna då… Men eftersom mitt 50mm f1.8 inte är lagat ännu är det inte lika skoj för telezoomet ger inte så bra kvalitet & kitobjektivet har jag nog aldrig verkligen gillat. Haha, men snart får ni se de första bilderna på detta år. Kanske imorgon för nu ska bara jag & vovvarna ut & gå. Hoppas förresten ni gillar bilden ovan, fotades den 27e december. :)

10 dagar kvar tills skolan börjar, nu ska jag ta mer vara på det lilla som är kvar & försöka göra lite nyttiga & roliga saker på dagarna också!  


Cayennepeppar.se

Right now

Publicerad 2010-01-03 22:51:31 i Fotografier

Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 

Synd att man inte kunde kameran bättre förut. Att man inte kunde allt om ISO, bländartal &… synd att man inte rensade minneskortet från suddiga & misslyckade bilder förut. ;) Sitter nämligen & kollar igenom bilderna till mitt april-album i galleriet & de flesta bilderna är brusiga tyvärr just för att jag hade iso 1600 hela tiden, totalt misslyckat! Och just nu sitter jag & rensar en mapp med över 2000 bilder i som jag fotade en helg i stugan, phu vad jobbigt! Men vill få klart 2009's galleri så jag kan börja på 2010's. För ett galleri på min sida är ett måste enligt mig, någon som håller med? :)

Sedan har jag även märkt att så jag tyckte om bilder i början av förra året är heeelt annorlunda med hur jag tycker nu. Sättet att se det där speciellt i bilderna tror inte jag att jag såg på samma sett förut, eller inte alls. Men nu när jag kollar igenom bilderna från då gillar jag bilder jag kanske hatade förut, otroligt egentligen! :D

Nu ska jag fortsätta…



Cayennepeppar.se

The heart made of snow

Publicerad 2010-01-03 18:31:50 i Cayenne

Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 
Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 

…which cannot melt, ever. ♥

Här har ni bilden som jag har i nyvarande designens header. :) Jag var ute & fotade vovvarna någon gång förra året (låter så roligt att säga så) i december & så la jag Cayenne i en liten grop av snö & fotade honom. Ena bilder resulterade som ett hjärta vilket ni kan se ovan. En slump som blev väldigt söt. Min lilla hjärtvovve. Den första bilden är beskärd & kanske inte i perfekt kvalitet men ni får ha överseende med att den är väldigt mycket beskärd. ;)

Jag själv gillar bilden, hoppas ni också gör det & skoj att designen fick godkänt. :)
Nu ska jag plugga, hoppas ni får en fin kväll! 



Cayennepeppar.se

2010's första design

Publicerad 2010-01-03 01:49:26 i Designer

2010s första design 

Då var det dags att byta design, 2010's första design. :) Tröttnade fort på den förra så är glad att jag äntligen bytt nu. Vintrig & kristallblå blev det, jag gillar det. Alla infosidorna är även tillbaka nu för er som saknat dem, med nya bilder på min & vovvarnas sidor. ;) Har suttit nu ett antal timmar med att fixa alla detaljer & allt som ska fixas & såg nyss vad klockan var. Så skriver inte så mycket mer utan ska krypa ned i sängen strax. 

Vad tycks om denna design?
Godnatt!

Cayennepeppar.se

Sjukling

Publicerad 2010-01-02 15:50:12 i Hundarna C

Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 
Fotograf: Hannah Larsson |kopiering förbjuden enligt lag 

Årets första bilder på hundarna som läggs ut i bloggen. Haha, jag går runt & tänker så med varje ny sak jag gör nu, konstigt jag vet. ;) Dessa bilder är dock inte nya utan de fotades i augusti men har inte lagt in de innan för att jag inte gillade dem då. Jag vet inte riktigt om jag gillar de nu heller men lägger ut de ändå så får ni avgöra vad ni tycker. :)

Detta år började ju (inte) bra, är nämligen sjuk. Är yr & fryser massor, jag som tänkte hitta på roliga saker idag. Men har ingen lust att gå ut i kylan nu så tänker vara inne & försöka få lite saker gjorda eller bara ligga nerstoppad i sängen som jag gjort tills nu. Hoppas ni alla är friska & krya i alla fall! Ha en fin 2a januari! 



Cayennepeppar.se

Fireworks

Publicerad 2010-01-01 17:37:50 i Fotografier

Fotograf: Hannah Larsson | kopiering förbjuden enligt lag 
Fotograf: Hannah Larsson | kopiering förbjuden enligt lag 
Fotograf: Hannah Larsson | kopiering förbjuden enligt lag 
Fotograf: Hannah Larsson | kopiering förbjuden enligt lag 

De fyrverkeri-bilderna jag fotade igår som blev hyfsade. :) Någon favorit? Själv tyckte jag 3e blev fräck. Det var lite svårt att fota fyrverkerier måste jag säga, speciellt när man måste chansa på när de kommer skjutas upp (då vi stod på en höjd & bara såg himlen).
Jag hoppas ni haft en mysig 1a januari & att den fortsätter så! Nu tänkte jag ta & börja läsa Eclipse igen, fick ju böckerna i julklapp på engelska så tänkte läsa den igen nu, de är ju så bra så man kan läsa de om & om igen utan att tröttna. Sedan kanske plugga, jag säger så varje gång typ men sedan orkar jag inte göra det. Vem orkar liksom plugga på lovet? ;)

Sen blir det filmkväll, en skräckfilm & Happy Potter & halvblodsprinsen. Mamma har nämligen inte sett ännu utan det var min pappa, bror & jag som såg den på premiären förut. Dock har jag sett den några gånger nu fast kan nog se den en sjunde gång också…




Cayennepeppar.se

New year, new times

Publicerad 2010-01-01 01:16:35 i Blandat

Fotograf: Hannah Larsson | kopiering förbjuden enligt lag 

Ett år sedan vi hördes här inne på bloggen, vad tiden går fort fram. ;) Januari 2010 är det alltså nu, otroligt! Jag vet att detta kommer bli ett underbart år. Don't live your life in regrets - nu är det ett nytt år med nya tag & möjligheter! Roligt ska vi också ha, detta år ska vara fullspäckat med skratt & ett ständigt leende på läpparna har jag bestämt.

2010 ska bli mitt år! :o) Men oroa er inte, jag delar så gärna med mig.  

Tolvslaget firades ute med mamma & två systemkameror. Vi var så inne i fotandet att vi inte sa gott nytt år till varandra förrens efter några minuter tolvslaget, haha. Fick en bild jag blev ganska nöjd med, vilket ni kan se ovan då. Men nu ska jag sluta babbla & mysa av det nya året! Ta vara på varandra i år!

Puss på er! ♥


Cayennepeppar.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela